De Oostpoort in Delft

door | 26 jun 2014 | Fotografie | 0 Reacties

De Oostpoort is de enig overgebleven stadspoort van de stad Delft. De poort werd rond 1400 gebouwd. De torens werden in de 16e eeuw verhoogd.

Oostpoort Delft

Oostpoort Delft

De Oostpoort bestaat uit een landpoort en een waterpoort die met elkaar zijn verbonden door resten van een stadsmuur. Tegenwoordig is het gebouw in gebruik als woning en kunstgalerij.

Aanleiding om te fotograferen

Uiteraard ben ik al meerdere keren langs de poort gefietst en heb ik al vaker een foto van het monument gemaakt. Dit keer was ik erop uit om een HDR plaat te maken van 3 opnames. Hier zit een idee achter….

Omdat ik in Den Haag woon, heb ik ook de hofvijver al eerdere malen op de foto gezet. In het voorjaar heb ik ook hiervan een HDR foto gemaakt die je hieronder ziet. Deze HDR foto is omgezet naar een panorama foto en hangt op een Xpozer doek aan de muur. Het idee was om, naast een foto’s van een karakteristiek Haagse view, ook een karakteristiek Delftse view aan de muur te hangen.

Hoe is de foto gemaakt?

De hofvijver

De hofvijver

Zoals aangegeven bestaat de foto uit 3 belichtingen: -1Ev,0EV,+1EV. Deze drie foto’s heb ik in Lightroom geselecteerd en door NIK software laten omzetten tot een HDR foto. Daarna nog kleine aanpassingen gedaan aan de scherpte en de kleuren.

Helaas vind ik ‘m niet bij de hofvijver passen en zal ik op een later moment nog eens langs moeten fietsen om een andere foto te maken. Wat vinden jullie?

Gerelateerde posts

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *