My first HDR foto

door | 16 aug 2014 | Fotografie | 0 Reacties

Zoals ik op de HDR project pagina al aangaf, ben ik vanaf het moment dat ik mijn nieuwe camera heb aangeschaft bezig met het fabriceren van HDR foto’s. Ineens vroeg ik me af wanneer ik daadwerkelijk de eerste HDR opname in elkaar heb gezet en hoe die er ook alweer uit zag. Zie hier een opname van 4 januari 2013. Met recht is dit  “My first HDR”.

wpid1734-RAD-20130104-1000418_HDR.jpg

Als ik zo terugkijk naar deze foto, verbaast het me eigenlijk wel een beetje dat hij er zo “normaal” uit ziet. Een simpel plaatje van de rommel op de keukentafel. Leuk detail is wel dat er op het scherm van mijn laptop een afbeelding staat van de draadontspanner, die ik blijkbaar direct heb aangeschaft na de aanschaf van mijn camera in december 2012.

Gebruikte techniek

Vanaf het begin maak ik al gebruik van Adobe Lightroom voor het opslaan en bewerken van mijn foto’s. Voor deze foto heb ik uit de hand drie opnames gemaakt. Ik gebruikte toen nog mijn standaard kitlens en de de auto bracketing functie op de camera. Ik kan de bronfoto’s niet meer vinden in mijn Lightroom Catalog (ik was Lightroom nog aan het ontdekken denk ik), maar kan wel zien dat deze foto’s gemaakt zijn op f3.5 ISO160. Deze drie opnames zijn direct in het pakket aangepast wat inmiddels in handen is van Google: Google Nik Collection.

Enthousiasme

Maar waar kwam dan dat enthousiasme vandaan om direct aan de slag te gaan met HDR fotografie? Ik meen me te herinneren dat ik op Facebook of Google+ een foto tegen kwam van Michiel Buijse en direct onder de indruk was van de kleuren en het hoge bereik in verschillende tonen en contrast. Het “Wow!” effect sloeg bij mij direct aan. Natuurlijk daarna even flink googlen en op internet zoeken naar informatie over de technieken benodigd voor het maken van HDR foto’s en mijn enthousiasme was geboren…

Projectpagina “HDR fotografie”

Op deze nieuwe website heb ik een speciale hoek ingericht voor mijn fotografie projecten. Op deze pagina kun je het eerste gevulde project vinden. Jawel….“hdr fotografie”. Neem een kijkje en laat me weten wat je er van vind. Op die pagina kun je nog veel mooie platen verwachten…

Gerelateerde posts

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *