Compleet overzicht van MFT fotografen

door | 3 jan 2015 | Fotografie | 5 reacties

Zoals je in andere posts in mijn blog hebt kunnen lezen, maak ik foto’s met een MFT camera: de Panasonic GX7. Vooral de omvang en het gewicht zijn voor mij belangrijke redenen om voor zo’n systeem te kiezen. Ik ben nieuwsgierig naar de websites, blogs en gezichten achter de MFT camera’s en gebruik deze post dan ook, om zoveel als mogelijk MFT fotografen te verzamelen in één overzicht.

MFT fotograaf of “gewone” fotograaf

Foto: Jan Hammersaug

Wat maakt een MFT fotograaf anders dan een “gewone” fotograaf hoor ik je denken. Nou, helemaal niets, behalve het materiaal wat hij gebruikt. In het straatbeeld om je heen zie je toch nog hoofdzakelijk de spiegel reflex camera’s voorbij komen. Maar gelukkig zijn er meer en meer fotografen die overstappen op een systeem camera of een MFT systeem in het bijzonder. Alleen zijn deze professionele fotografen nog moeilijk te vinden op internet. Een simpele zoekactie op Google levert niets op.

Vandaar dat ik een compleet overzicht maak in deze post van interessante fotografen die met een MFT systeem schieten. Mocht je iemand weten/kennen die met een MFT camera schiet, laat dan even een bericht achter hieronder en dan zal ik hem/haar toevoegen aan de lijst.

De MFT lijst

Buitenlandse fotografen

Gordon Laing, www.cameralabs.com

Nederlandse fotografen

Ik wil proberen om een totaaloverzicht te maken van alle relevante fotografen, maar dan heb ik wel je hulp nodig. Laat even een bericht achter als er iemand weet of kent die toegevoegd kan worden. Of misschien fotografeer je zelf met en MFT camera en wil je op de lijst komen. Ook dan geldt: laat een bericht achter en je wordt toegevoegd.

Gerelateerde posts

5 Reacties

5 Reacties

  1. Arnold van de Worp

    Leuke site, ik schiet zelf ook foto’s met een micro43 systeem, ik heb ook nog een 2 Olympus 43 bodies en lenzen maar gebruik die niet veel meer sinds ik een Panasonic GH2 heb.

    Antwoord
  2. Eddy Boerman

    Ik heb de afgelopen jaren met diverse apparaten gefotografeerd. Ik ben er inmiddels achter gekomen dat het fotograferen met het micro43 systeem veel voordelen bied. Naast de Lumix GX7 bezit ik ook de compact camera Lumix LX7. Ik heb wel een site, maar er is nog geen webgalerie aangemaakt. Deze komt t.z.t.

    Antwoord
    • Richard Dijkstra

      Welkom aan boord Eddy! Als je site up-and-running is en je de URL doorgeeft, zal ik je toevoegen. De GX7 is al lange tijd mijn trouwe vriend, maar ik denk dat het tijd wordt om zijn opvolger in de tas te stoppen.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *